جدیدترین اخبارجهان

چین به آمریکا: در تجارت ما با ایران دخالت نکنید

چین به آمریکا می‌گوید دخالت در تجارت خود با ایران را متوقف کند

چین به آمریکا: در تجارت ما با ایران دخالت نکنید

پکن با محکوم کردن تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه شرکت‌های چینی، از واشینگتن خواست تا از مداخله در روابط تجاری چین و ایران خودداری کند.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه‌چین اعلام کرد: «چین همواره با اعمال تحریم‌های یک‌جانبه و اعمال صلاحیت فرامرزی مخالف بوده است. آمریکا باید از دخالت و تضعیف همکاری‌های تجاری عادی بین چین و ایران دست بردارد.»

این موضع‌گیری یک روز پس از آن صورت گرفت که وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد یک پایانه نفتی در بندر هویژو چین را به‌دلیل دریافت و ذخیره نفت خام ایران تحریم کرده است.

واشینگتن مدعی است که این پایانه در اواخر ژانویه ۲۰۲۵ حدود یک میلیون بشکه نفت خام ایران را از یک نفتکش تحت تحریم دریافت کرده است. مقامات آمریکایی تأکید دارند که پایانه‌های نفتی چین نقش مهمی در تأمین درآمدهای نفتی ایران ایفا می‌کنند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در تازه‌ترین دور تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، یک شبکه مرتبط با صادرات نفت ایران را هدف قرار داده و یک فرد و چندین نهاد، از جمله یک پالایشگاه نفت در چین، را به‌دلیل خرید و فرآوری نفت خام ایران تحریم کرد.

پافشاری چین بر دفاع از منافع اقتصادی خود

چین با رد این اتهامات اعلام کرده است که از حقوق شرکت‌های خود دفاع خواهد کرد.

مائو نینگ تأکید کرد: «چین تمامی اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق و منافع قانونی شرکت‌های چینی انجام خواهد داد.»

این اظهارات نشان‌دهنده افزایش تنش‌ها میان پکن و واشینگتن بر سر تحریم‌های مرتبط با ایران است. چین به‌عنوان بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران، این نفت را با تخفیف‌های ویژه و از طریق ناوگان غیررسمی دریافت می‌کند.

حمایت روسیه از برنامه هسته‌ای ایران

هم‌زمان، روسیه از آنچه حق ایران برای داشتن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خواند، حمایت و تأکید کرد که تهران مطابق با قوانین بین‌المللی عمل می‌کند. قرار است آمریکا و اسرائیل به‌زودی نشستی درباره برنامه هسته‌ای ایران برگزار کنند.

مسکو اعلام کرده آماده است میانجی‌گری بین ایران و دولت آمریکا را بر عهده بگیرد.

مسئله ایران یکی از محورهای گفت‌وگوی تلفنی اخیر میان رؤسای‌جمهور آمریکا و روسیه بود. کاخ سفید اعلام کرده است که دو طرف توافق دارند که ایران نباید به موقعیتی دست یابد که تهدیدی برای اسرائیل محسوب شود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در واکنش به احتمال حملات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «ما معتقدیم که مسئله برنامه هسته‌ای ایران باید صرفاً از طریق راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک حل شود.»

او افزود: «همه شرایط برای این کار فراهم است و تنها چیزی که نیاز داریم، اراده سیاسی است.»

نشست پکن

چین اخیراً میزبان نشست سه‌جانبه‌ای با حضور معاونان وزیران امور خارجه روسیه و ایران بود. در این نشست، سه کشور مخالفت خود را با تحریم‌های یک‌جانبه اعلام کردند.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، پس از این نشست هشدار داد: «وضعیت به نقطه حساسی رسیده است. باید با استفاده از راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک به حل اختلافات بپردازیم و در برابر تحریم‌های غیرقانونی بایستیم.»

ایران تأکید کرده است که در مذاکرات هسته‌ای، مسائل غیرمرتبط نباید مطرح شوند.

با این حال، بر اساس گزارش‌های منتشر شده از نامه دونالد ترامپ به رهبر جمهوری اسلامی، وی خواستار توقف برنامه هسته‌ای ایران و پایان حمایت از نیروهای نیابتی شده است.

سایت خبری اکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش داد که نامه ترامپ به علی خامنه‌ای لحن شدیدی داشته و شامل یک ضرب‌الاجل دوماهه برای دستیابی به توافق جدید هسته‌ای بوده است.

مشاهده بیشتر
دکمه بازگشت به بالا