گروه حقوق بشر می گوید که گروه های تحت رهبری حماس در ۷ اکتبر جنایات جنگی متعددی مرتکب شدند


حمله به رهبری حماس در 7 اکتبر برای کشتن غیرنظامیان و گروگان گرفتن هر چه بیشتر مردم طراحی شد
گروه حقوق بشر می گوید که گروه های تحت رهبری حماس در ۷ اکتبر جنایات جنگی متعددی مرتکب شدند
بر اساس گزارش دیدهبان حقوق بشر (HRW) که روز چهارشنبه منتشر شد، گروههای مسلح تحت رهبری حماس جنایتهای جنگی متعدد و جنایات علیه بشریت را علیه غیرنظامیان در جریان حمله ۷ اکتبر در جنوب اسرائیل مرتکب شدند.


در گزارشی ۲۳۶ صفحه ای با عنوان من نمی توانم تمام خون را از ذهنم پاک کنم حمله ۷ اکتبر گروه های مسلح فلسطینی به اسرائیل، سازمان دیده بان حقوق بشر گفت که حمله ۷ اکتبر علیه یک جمعیت غیرنظامی بود. و اینکه کشتن غیرنظامیان و گروگانگیری اهداف اصلی حمله برنامهریزیشده بود، نه یک فکر بعدی، برنامهای که از کار افتاده یا اقدامات منفرد.
آیدا ساویر، مدیر بحران و درگیری در HRW گفت حمله به رهبری حماس در ۷ اکتبر برای کشتن غیرنظامیان و گروگان گرفتن هر چه بیشتر مردم طراحی شد.
در این گزارش آمده است که این حمله توسط شاخه نظامی حماس گردان های قسام رهبری می شد، اما حداقل چهار گروه مسلح فلسطینی دیگر را شامل می شد.
به گفته مقامات اسرائیلی، این گزارش دهها مورد نقض جدی قوانین بینالمللی بشردوستانه توسط گروههای مسلح فلسطینی را در بیشتر سایتهای حمله غیرنظامی در ۷ اکتبر نشان میدهد، زمانی که ستیزهجویان ۱۲۰۰ نفر را در اسرائیل کشتند و بیش از ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند.
این گروه حقوق بشری گفت که با ۱۴۴ نفر از جمله ۹۴ تبعه اسرائیلی و دیگر شهروندان که شاهد حمله ۷ اکتبر بودند که حداقل ۱۹ کیبوتس (کمون کشاورزی) و پنج موشویم (جمعیت تعاونی) را هدف قرار داد، مصاحبه کرد. دیده بان حقوق بشر افزود که شهرهای سدروت و اوفاکیم، دو جشنواره موسیقی و یک مهمانی ساحلی نیز هدف قرار گرفتند.


در این گزارش آمده است گروههای مسلح تخلفات متعددی از قوانین جنگ مرتکب شدند که به جنایات جنگی تبدیل میشود. اینها شامل حمله هایی که غیرنظامیان و اشیاء غیرنظامی را هدف قرار می دهند، کشتار عمدی افراد در بازداشت، ظالمانه و سایر رفتارهای غیرانسانی است. دیدهبان حقوق بشر افزود که مبارزان فلسطینی مرتکب قتلهای خلاصه و گروگانگیری همراه با قتل و زندانی غیرقانونی شدند.
خشونت جنسی و جنسیتی
این گزارش همچنین بر جنایاتی که شامل خشونت جنسی و جنسیتی، گروگانگیری، مثله کردن و غارت اجساد، استفاده از سپر انسانی، و غارت و غارت میشود، تاکید کرد.
اسرائیل و سازمان ملل متحد نیز شبه نظامیان تحت رهبری حماس را به ارتکاب خشونت جنسی در ۷ اکتبر متهم کرده اند.
در ماه مارس، پرامیلا پتن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور خشونت جنسی در درگیریها، گفت که تیم او دلایل معقولی برای باور اینکه خشونت جنسی مربوط به درگیری، از جمله تجاوز جنسی و تجاوز گروهی در آن روز رخ داده است، یافته است. این قطعی ترین یافته سازمان ملل در مورد اتهامات تجاوز جنسی پس از حمله بود.
چندین نفر از اولین واکنشدهندهها که در صحنههای حمله ۷ اکتبر حضور داشتند، در ماه دسامبر گفتند که این حملات بسیار وحشتناک بودند و برخی از قربانیان زن بدون لباس پیدا شدند.
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که حماس به سؤالات آن پاسخ داده و گفته است که به نیروهایش دستور داده شده که غیرنظامیان را هدف قرار ندهند و از حقوق بشر بینالمللی و قوانین بشردوستانه تبعیت کنند. این دیده بان گفت در بسیاری از موارد، تحقیقات دیده بان حقوق بشر شواهدی بر خلاف آن پیدا کرد.


بر اساس بیانیه روز چهارشنبه، حماس یافته های این گزارش را رد کرد و خواستار پس گرفتن آن شد.
ما دروغ ها و سوگیری آشکار نسبت به اشغالگری و فقدان حرفه ای بودن و اعتبار در گزارش دیده بان حقوق بشر را رد می کنیم. ما خواستار عقب نشینی و عذرخواهی آن هستیم.
وحشیگری، قساوت را توجیه نمی کند
به گفته مقامات فلسطینی، اسرائیل در پاسخ به حمله ۷ اکتبر، حمله هوایی و زمینی به غزه را آغاز کرد که به گفته مقامات فلسطینی، بیش از ۳۸۰۰۰ نفر را در غزه کشته شدند. جنگ تقریباً تمام جمعیت ۲ میلیونی غزه را آواره کرده، بخشهایی از خاک غزه را به آوار تبدیل کرده و یک بحران انسانی عظیم را به وجود آورده است.
گزارش های قبلی دیده بان حقوق بشر به چندین مورد ادعای نقض جدی توسط نیروهای اسرائیلی در غزه از ۷ اکتبر پرداخته است. دیده بان حقوق بشر در گزارش چهارشنبه خود از همه طرف های درگیر در مناقشه خواسته است که قوانین بشردوستانه بین المللی را رعایت کنند.
در این گزارش آمده است گروههای مسلح فلسطینی در غزه باید فوراً و بدون قید و شرط غیرنظامیانی را که به گروگان گرفتهاند آزاد کنند و افزود که هر دو طرف باید برای پیگرد قانونی هرکسی که با حکم دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) مواجه است، تسلیم شوند.
در ماه مه، دادگاه کیفری بینالمللی اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت برای یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه، و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در میان دیگر مقامات اسرائیلی و حماس، به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در مورد حملات ۷ اکتبر و جنگ بعدی در غزه همچنین پرونده ای در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) در مورد اتهامات آفریقای جنوبی مبنی بر اینکه اسرائیل در جنگ خود در غزه مرتکب نسل کشی شده است، در حال رسیدگی است.
ساویر گفت وحشیگری ها قساوت را توجیه نمی کند. برای توقف چرخه بیپایان سوء استفاده در اسرائیل و فلسطین، رسیدگی به علل ریشهای و محاکمه ناقضان جنایات سنگین بسیار مهم است. این به نفع فلسطینی ها و اسرائیلی هاست.