حماس نمایندگانی را به قاهره میفرستد تا مذاکرات آتشبس از سر گرفته شود
مذاکرات آتش بس قرار است آخر هفته در مصر آغاز شود/ حماس اعلام کرد که نمایندگان آن برای مذاکرات به قاهره خواهند رفت اما شرکت نخواهند کرد
حماس نمایندگانی را به قاهره میفرستد تا مذاکرات آتشبس از سر گرفته شود
مذاکرات آتشبس قرار است آخر هفته جاری از سر گرفته شود و یک مقام حماس تأیید کرد که نمایندگان این گروه برای شنیدن مسائل به قاهره سفر خواهند کرد.
یک مقام حماس عزت الرشق در پستی در شبکه های اجتماعی روز شنبه گفت حماس در دور قبلی مذاکرات که در اوایل ماه جاری در دوحه قطر برگزار شد شرکت نکرد، اما در حال اعزام هیئتی به قاهره است تا به نتایج مذاکرات بین مقامات آمریکایی، اسرائیلی، مصری و قطری گوش دهد.
انتظار نمی رود حماس مستقیماً در مذاکرات شرکت کند با این حال، اعزام هیئتی بدون مشارکت فعال به عنوان تلاشی نمادین برای نشان دادن این موضوع تلقی می شود که هنوز برای حل و فصل مذاکره آماده است و در عین حال نشان دهنده موضع خود مبنی بر اینکه اسرائیل طرفی است که در آن طرف است. باید موقعیت خود را تنظیم کند.
ماه ها است که ایالات متحده به دنبال توافقی است که به طور موقت نبرد در نوار غزه را متوقف کند و گروگان های اسرائیلی را که در آنجا نگهداری می شوند، آزاد کند. این کشور برای میانجیگری با حماس بر مصر و قطر تکیه کرده و آخرین مذاکرات را آخرین فرصت برای میانجیگری برای یک معامله توصیف کرده است. با این حال، در هفتههای اخیر، مقامات درگیر در این گفتگوها، ایالات متحده را متهم کردهاند که چقدر طرفهای متخاصم به دستیابی به توافق نزدیک هستند.
جدیدترین پیشنهاد مورد حمایت آمریکا شامل آتش بس شش هفته ای، آزادی تعداد زیادی از گروگان های اسرائیلی و اسرای فلسطینی و خروج نیروهای اسرائیلی از مراکز عمده جمعیتی در غزه است. اما یک نکته کلیدی، تداوم حضور نظامی اسرائیل در امتداد کریدور فیلادلفی است منطقه حائل باریکی که اسرائیل و مصر برای جلوگیری از قاچاق سلاح به غزه از شبه جزیره سینا ایجاد کردند.
افراد دیگری که انتظار می رود در مذاکرات قاهره شرکت کنند عبارتند از ویلیام جی برنز، رئیس سیا و برت مک گورک، فرستاده آمریکا در خاورمیانه. دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعاتی موساد اسرائیل؛ عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر؛ و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر.
جو بایدن، روز جمعه با تمیم بن حمد آل ثانی، رهبر قطر، درباره فوریت به پایان رساندن آتش بس و توافق آزادسازی گروگان ها بر اساس پیشنهاد پل زدن جامعی که اکنون روی میز است گفتگو کرد. آنها درباره مذاکرات آتی در قاهره و تلاشها برای رفع موانع باقیمانده بر سر توافق بحث کردند.
در همین حال، کشورهای خاورمیانه همچنان آماده انتقام وعده داده شده جمهوری اسلامی از اسرائیل به دلیل کشته شدن یکی از رهبران حماس در تهران هستند. تهران گفته است که هر گونه حمله احتمالی تا زمانی که مذاکرات صلح غزه ادامه دارد به تعویق خواهد افتاد. جمهوری اسلامی نشان داده است که می خواهد از یک جنگ گسترده تر با اسرائیل اجتناب کند، اما همچنین مجبور است سطح بازدارندگی را با رقبای خود بازگرداند.
به گزارش رسانه های دولتی، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز شنبه گفت که کشورش قصد دارد از دیپلماسی و ابزار نظامی برای انتقام علیه اسرائیل استفاده کند و هر اقدامی برای خدمت به امنیت و عزت جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.
خشونتهای روزانه نیز در امتداد مرز اسرائیل و لبنان ادامه دارد و اسرائیل میگوید انبارهای تسلیحات حزبالله را در آنجا هدف قرار داده است و حزبالله با حملات عمیقتری در داخل اسرائیل پاسخ میدهد.