واکنش رسانه های غربی به ترور اسماعیل هنیه چگونه بود؟
ترور رهبر حماس در تهران درگیری های منطقه ای را تشدید کرده؛ مرگ او خلأ قابل توجهی در رهبری حماس ایجاد میکند
واکنش رسانه های غربی به ترور اسماعیل هنیه چگونه بود؟
ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران، تیتر اصلی روز چهارشنبه بود. بسیاری از گزارشهای رسانهها بر شهرت هنیه بهعنوان یک چهره میانهرو در حماس متمرکز شدند و ادعاهای جمهوری اسلامی و حماس مبنی بر اینکه اسرائیل در پشت این حمله بوده است را پذیرفتند.
بر اساس بیانیه سپاه پاسداران و العربیه عربستان سعودی، هنیه حدود ساعت ۲ بامداد چهارشنبه، تنها چند ساعت پس از کشته شدن فؤاد شکر، فرمانده ارشد نظامی حزب الله در حمله اسرائیل در بیروت کشته شد. هر دو ترور تهدیدی برای گسترش درگیریهای منطقه ای هستند.
هنیه که در سال ۱۹۶۲ در اردوگاه آوارگان الشطی در غزه به دنیا آمد، یک رهبر سیاسی برجسته فلسطینی بود. او از صفوف حماس گذشت تا به یکی از تاثیرگذارترین رهبران این گروه تبدیل شود.
مرگ هنیه، که صدایی معتدل در حماس به حساب میآمد، پویایی منطقهای را که از قبل متشنج بود، پیچیده میکند و شکاف قابل توجهی در رهبری حماس ایجاد میکند. حماس و جمهوری اسلامی هر دو اسرائیل را مسئول این ترور دانسته و قول داده اند که تلافی کنند.
به جز جمهوری اسلامی و حماس، تنها چین، لبنان، قطر، ترکیه و اردن رسما اسرائیل را به کشتن هنیه متهم کرده اند. اما به نظر می رسد اکثر منابع خبری آمریکایی و انگلیسی پذیرفته اند که اسرائیل پشت این حمله بوده است.
رسانه ها واکنش نشان می دهند
یک مقاله بی بی سی در مورد این قتل، هنیه را میانه رو و عملگرا خواند و او را تروریست توصیف نکرد.
کانال انگلیسی اسکای نیوز نیز او را یک رهبر میانه رو توصیف کرد. ممکن است یک مصرف کننده معمولی اخبار متوجه نشود که هنیه توسط ایالات متحده تحریم شده و توسط دادگاه کیفری بین المللی به دلیل جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت تحت تعقیب است.
تیتر نیویورک تایمز در مورد ترور هنیه این بود اسماعیل هنیه، یکی از رهبران ارشد حماس، در ۶۲ سالگی مرده است. در این مقاله، هنیه به عنوان مذاکرهکننده اصلی حماس در مذاکرات آتشبس برای پایان دادن به جنگ نزدیک به ۱۰ ماهه غزه توصیف شده و به نقش او در آغاز جنگ اشارهای نشده است.
بسیاری از خبرگزاری ها بر واکنش احتمالی حماس و جمهوری اسلامی تمرکز کردند.
تیتر اصلی وبسایت NPR این بود حماس اسرائیل را به کشتن رهبر ارشد سیاسی خود در حالی که در تهران بود متهم میکند.
تیتر اصلی رویترز این بود که اسماعیل هنیه، رهبر حماس در ایران کشته شد و ترس از جنگ گستردهتر خاورمیانه را دامن زد.
این سایت خبری در مقالهای با عنوان اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس در ایران کشته شد در سیانان، بخشی را در مورد سؤالات باز در مورد این ترور، مانند نوع هواپیمای مورد استفاده در این حمله، قرار داد. نقش اسراییل در این قتل به عنوان یک سوال باز ذکر نشده است.
تیتر یک کانال محافظهکار فاکس نیوز در این زمینه چنین بود اسماعیل هنیه، رهبر حماس، بنا به گزارشها ترور شد اسرائیل بلافاصله مسئول این ترور معرفی شد. این کانال با اشاره به اینکه اسرائیل در مورد ترورهایی که توسط سازمان اطلاعاتی خود موساد انجام شده است اظهار نظر عمومی نمی کند، به احتمال زیاد اسرائیل در پشت این حمله بوده است.
به همین ترتیب، در مقاله واشنگتن پست اسماعیل هنیه رهبر حماس ترور شد. جمهوری اسلامی قول انتقام میدهد، این روزنامه میگوید که اسرائیل سیاست ابهام استراتژیک را با اظهار نظر نکردن در مورد این ترور در پیش گرفته است.