انتقامجویی دیرهنگام جمهوریاسلامی از اسرائیل تبدیل به شکاف در میان نیروهای نیابتی شد
درخواست جمهوری اسلامی برای خویشتنداری پس از ترورهای اخیر، خشم حزبالله، حماس و سایر متحدانش را برانگیخت
انتقامجویی دیرهنگام جمهوریاسلامی از اسرائیل تبدیل به شکاف در میان نیروهای نیابتی شد
روزنامه کویتی الجریده روز چهارشنبه گزارش داد که جمهوری اسلامی پس از ترور فواد شکر تروریست بلندپایه حزب الله و اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، بار دیگر با احتیاط در واکنش به اسرائیل، خشم متحدان خود، به ویژه حزب الله و حماس را برانگیخته است.
بر اساس این گزارش، در حالی که جمهوری اسلامی اخیراً تمایل خود را برای تأخیر در واکنش به ترور هنیه اعلام کرده است، یک منبع در نیروی قدس سپاه پاسداران به خبرگزاری کویت فاش کرد که یک نشست داغ روز یکشنبه در تهران بین نمایندگان منطقهای جمهوری اسلامی و متحدان و رهبری سپاه پاسداران برگزار شد.
گزارش اشاره کرد که این جلسه شکاف مهمی را آشکار کرد که به درگیری لفظی تبدیل شد و با هجوم برخی متحدان خشمگین به پایان رسید.
این منبع به الجریده گفت که نمایندگانی از حزبالله، حماس، جهاد اسلامی فلسطین، جناحهای مختلف عراق و حوثیها در این نشست حضور داشتند تا پاسخی به اسرائیل را هماهنگ کنند.
به گفته این منبع، نمایندگان سپاه پاسداران از متحدان خواستند دستکم تا پس از پایان مذاکرات مربوط به گروگانگیری در غزه که قرار است روز پنجشنبه به پایان برسد، از انتقامجویی خودداری کنند.
با این حال، متحدان جمهوری اسلامی احساس کردند که زمان ایده آل برای حمله همه جانبه به اسرائیل است، حتی اگر به معنای مقابله با کسانی باشد که از آن دفاع می کنند، از جمله نیروهای آمریکایی در منطقه. این منبع خاطرنشان کرد که هیئت جمهوری اسلامی به صراحت گفته است که دنبال کردن چنین استراتژی تهاجمی در نهایت به سود اسرائیل خواهد بود.
متحدان درباره هدف قرار دادن رهبران اسرائیل بحث می کنند در عوض، طبق گزارش الجریده، جمهوری اسلامی رویکردی تلافی جویانه را پیشنهاد کرد که هر گونه ترور شخصیتهای مقاومت باید با ترورهای تلافیجویانه رهبران اسرائیل مواجه شود.
الجریده خاطرنشان کرد در این دیدار نماینده حماس در تلافی مرگ هنیه خواستار ترور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل شد و هشدار داد که حماس در غیر این صورت از پیشنهاد جمهوری اسلامی حمایت نخواهد کرد.
از سوی دیگر، نمایندگان حزبالله نسبت به خطرات ادامه محدودیت ابراز نگرانی کردند، زیرا نگران بودند که برخی از اعضای آنها مستقل عمل کنند و حملات ناهماهنگی را انجام دهند. آنها اصرار داشتند که پس از حمله به حومه جنوبی بیروت، زمان آن رسیده است که با هدف قرار دادن حیفا و تل آویو، تلافی کنند.
بر اساس گزارش الجریده، این منبع همچنین نگرانی فزاینده تهران را از اینکه متحدانش ممکن است حملاتی را بدون هماهنگی با جمهوری اسلامی انجام دهند و آن را مجبور به مقابله با عواقب آن کنند، آشکار کرد دقیقاً مانند آنچه حماس در ۷ اکتبر انجام داد، اما به طور بالقوه در مقیاس خطرناک تر.