جمهوری اسلامی دهها نفر را یک روز پس از به دار آویختن غلامرضا رسایی اعدام کرد
حقوق بشر ایران مستقر در نروژ اعلام کرد که ۲۶ مرد در زندان قزلحصار کرج در خارج از تهران و سه مرد دیگر در زندان شهر کرج اعدام شدند
جمهوری اسلامی دهها نفر را یک روز پس از به دار آویختن غلامرضا رسایی اعدام میکند
طبق گزارش ها، ۲۶ نفر در یک اعدام گروهی، در اقدامی بدون نمونه مشابه از سال ۲۰۰۹ کشته شدند. گروه حقوق بشر می گوید جمهوری اسلامی در سال جاری حداقل ۳۴۵ نفر را اعدام کرده است.
یک گروه حقوق بشری گفت که جمهوری اسلامی روز چهارشنبه حداقل ۲۹ محکوم از جمله ۲۶ نفر را در یک اعدام گروهی در یک زندان، یک روز پس از محکومیت بین المللی برای اعدام یک مرد در ارتباط با اعتراضات سال ۲۰۲۲ را در یک روز به دار آویخت.
حقوق بشر ایران مستقر در نروژ اعلام کرد که ۲۶ مرد در زندان قزلحصار کرج در خارج از تهران و سه مرد دیگر در زندان شهر کرج اعدام شدند.
اعدام شدگان از جمله دو تبعه افغان به اتهام قتل، مواد مخدر و تجاوز جنسی محکوم شده بودند.
سایر گروههای حقوق بشری از جمله خبرگزاری هرانا مستقر در آمریکا و مرکز حقوق بشر در ایران نیز اعدام دستکم دوجین نفر در کرج را تایید کردند.
گروه های حقوق بشر بارها رژیم ایران را که به گفته آنها سالانه بیش از هر کشور دیگری غیر از چین اعدام می کند، متهم کرده اند که در پی اعتراضات سال ۲۰۲۲ از مجازات اعدام برای ایجاد ترس در جامعه استفاده می کند.
محمود امیری مقدم، رئیس سازمان حقوق بشر ایران گفت بدون واکنش فوری جامعه بینالمللی، صدها نفر ممکن است قربانی ماشین کشتار جمهوری اسلامی در ماههای آینده شوند.
حقوق بشر تاکید کرد که اعدام گروهی در این مقیاس در سالهای اخیر در ایران بیسابقه بوده و آخرین نمونه مشابه آن به سال ۲۰۰۹ بازمیگردد.
اعدام خودسرانه شنیع
گروههای حقوق بشر همچنین اعدام یک مرد محکوم به قتل یک پاسدار در اعتراضات سال ۲۰۲۲ توسط جمهوری اسلامی را محکوم کردند و فعالان گفتند که اعترافات وی با شکنجه گرفته شده است.
غلامرضا رسایی در اواسط ۳۰ سالگی، دهمین مردی بود که در ارتباط با اعتراضات چند ماهه ای که در سپتامبر ۲۰۲۲ پس از قتل مهسا امینی در بازداشت به وقوع پیوست، توسط رژیم ایران اعدام شد.
به گزارش خبرگزاری میزان به نقل از قوه قضائیه، رضا رسایی روز سه شنبه پس از محکومیت به قتل سرهنگ پاسدار در زندان کرمانشاه به دار آویخته شد.
عفو بینالملل گفت رضا رسایی، یکی از اقلیتهای قومی کرد، در خفا اعدام شد و نه خانوادهاش و نه وکیلش اطلاع قبلی نداشتند و خانوادهاش مجبور شدند جسد او را در منطقهای دورافتاده دور از خانهاش، دفن کنند.
دیانا التاهاوی معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا عفو بینالملل گفت مقامات جمهوری اسلامی اعدام خودسرانه نفرتانگیز مرد جوانی را مخفیانه انجام دادهاند که در بازداشت تحت شکنجه و سایر بدرفتاریها قرار گرفته و پس از یک محاکمه ساختگی به اعدام محکوم شده است.
او گفت که اعدام نمونه دیگری از استفاده رژیم ایران از مجازات اعدام به عنوان ابزار سرکوب سیاسی برای ایجاد ترس در میان مردم است.
عفو بینالملل گفت که حکم اعدام او در اکتبر ۲۰۲۳ پس از یک محاکمه به شدت ناعادلانه که متکی بر اعترافات اجباری او بود که تحت شکنجه و سایر بدرفتاریها از جمله ضرب و شتم، شوک الکتریکی، خفگی و خشونت جنسی گرفته شده بود، صادر شد.
ناعادلانه و غیر انسانی
وزارت امور خارجه فرانسه روز چهارشنبه اعدام رسایی را محکوم کرد و بار دیگر بر مخالفت تغییر ناپذیر خود با مجازات اعدام در هر مکان و شرایطی تاکید کرد و آن را مجازات غیرمنصفانه و غیرانسانی خواند.
دفتر معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، آبرام پیلی، جمهوری اسلامی را متهم کرد که معترضان را تحت محاکمات ساختگی و اعترافات اجباری قرار داده است.
حقوق بشر گفت که رسایی در دادگاه اعلام کرده بود که اعترافات تحت شکنجه گرفته شده است، اما این مورد توسط قاضی نادیده گرفته شد و او همچنین دو شهادت کارشناسی از جمله گزارش پزشکی قانونی را رد کرد که ادعا میکرد او نمیتوانست پشت قتل بوده باشد.
حقوق بشر اعلام کرد که جمهوری اسلامی در حال حاضر حداقل ۳۴۵ نفر را تنها در سال جاری اعدام کرده است، و افزود که آخرین اعدامها نشان میدهد که از زمان سوگند ریاستجمهوری اصلاحطلب مسعود پزشکیان در هفته گذشته، هیچ وقفهای در استفاده از مجازات اعدام وجود نداشته است.