حمله اسرائیل به دهها موضع حزبالله در جنوب لبنان


اسرائیل به دهها موضع حزبالله در جنوب لبنان حمله کرد
حمله اسرائیل به دهها موضع حزبالله در جنوب لبنان
پس از شلیک شش راکت از جنوب لبنان به سمت شهر مرزی متولا در شمال اسرائیل، ارتش این کشور با انجام دو موج حمله هوایی به دهها موضع حزبالله، از جمله تأسیسات پرتاب راکت این گروه، واکنش نشان داد.
این حمله راکتی که صبح شنبه دوم فروردین به وقوع پیوست، نخستین حمله به مناطق مرزی اسرائیل طی سه ماه اخیر محسوب میشود.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که سامانههای دفاع هوایی این کشور سه راکت را رهگیری کرده و سه راکت دیگر در داخل خاک لبنان سقوط کردهاند. تاکنون گزارشی از آسیب یا خسارت ناشی از این حمله منتشر نشده است.
دیوید آزوجلا، شهردار متولا، اعلام کرد که برخی از هشت درصد از ساکنان این شهر که پس از آتشبس میان اسرائیل و حزبالله بازگشته بودند، پس از این حمله مجدداً شهر را ترک کردهاند.
او افزود: «بازگشت ساکنان به متولا در شرایط کنونی منطقی نیست. مردم متولا اجازه نخواهند داد که امنیتشان به خطر بیافتد.»
چند ساعت پس از این حملات، حزبالله مسئولیت شلیک راکت به شمال اسرائیل را نپذیرفت و در بیانیهای تأکید کرد که «متعهد به توافق آتشبس است»، در عین حال اسرائیل را به «تشدید تنشهای خطرناک» متهم کرده و از دولت لبنان حمایت کرد.
ارتش اسرائیل ابتدا با آتش توپخانهای به منبع شلیک راکتها در جنوب لبنان پاسخ داد.
به گزارش تایمز اسرائیل، موج دوم حملات در نقاط مختلف لبنان انجام شد و رسانههای محلی نیز از انجام حملات هوایی در شهر ساحلی صور، دره بقاع شرقی و منطقه هرمل در شمال لبنان خبر دادند.
ارتش لبنان اعلام کرد که پس از حملات راکتی، «سه سکوی پرتاب راکت دستساز» را در منطقهای واقع در شمال رود لیتانی که حدود ۳۰ کیلومتر از مرز اسرائیل فاصله دارد، منهدم کرده است.
نواف سلام، نخستوزیر لبنان، هشدار داد که ادامه عملیات نظامی در مرزهای جنوبی ممکن است لبنان را به «یک جنگ جدید با پیامدهای فاجعهبار» بکشاند.
فرانسه شلیک راکتها به سمت اسرائیل را محکوم کرد و در عین حال از اسرائیل خواست که «در واکنش به این حملات خویشتنداری کند.»
اردن نیز خواستار «اقدام فوری بینالمللی برای متوقف کردن تجاوزات اسرائیل علیه لبنان» شد.
پس از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، حزبالله نیز حملات راکتی به اسرائیل را آغاز کرد که منجر به تخلیه حدود ۶۰ هزار نفر از ساکنان شمال اسرائیل شد.
برخی از این افراد اخیراً با اجازه دولت به خانههای خود بازگشتهاند، اما تنها هشت درصد از جمعیت متولا به این شهر بازگشتهاند.
در لبنان نیز بیش از یک میلیون نفر از مناطق جنوبی کشور فرار کردهاند که طبق آمار سازمان ملل، حدود ۱۰۰ هزار نفر همچنان آواره هستند.
بر اساس توافق آتشبس که با میانجیگری آمریکا حاصل شد، اسرائیل باید از جنوب لبنان عقبنشینی میکرد و تنها ارتشلبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) در این منطقه مستقر میشدند. از سوی دیگر، حزبالله موظف بود زیرساختهای نظامی خود را برچیند و به شمال رود لیتانی عقبنشینی کند.