اسرائیل اعلام کرد که در طول ماه رمضان محدودیتهای امنیتی برقرار خواهد کرد


اسرائیل اعلام کرد که برای ماه رمضان “محدودیتهای امنیتی” در مسجد الاقصی برقرار خواهد کرد
اسرائیل اعلام کرد که در طول ماه رمضان محدودیتهای امنیتی در مسجد الاقصی برقرار خواهد کرد
اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که در طول ماه رمضان که از آخر هفته آغاز میشود، محدودیتهای امنیتی خود را در مجموعه مسجد الاقصی در شهر قدیم قدس اعمال خواهد کرد.


در طول ماه رمضان، صدها هزار فلسطینی برای نماز به مسجد الاقصی میآیند، که سومین مکان مقدس اسلام است و در شرق قدس واقع شده – بخشی از شهر مقدس که توسط اسرائیل اشغال و ضمیمه شده است.
امسال، ماه رمضان با آتشبس شکننده در غزه همزمان شده، که پس از جنگی ویرانگر که دهها هزار کشته به جا گذاشت، عمدتاً مبارزات را متوقف کرده است.
دیوید منسر، سخنگوی دولت اسرائیل در یک کنفرانس آنلاین با خبرنگاران گفت: «محدودیتهای معمول برای امنیت عمومی طبق هر سال برقرار خواهد بود.»
سال گذشته، در میان جنگ غزه، مقامات اسرائیلی محدودیتهایی برای بازدیدکنندگان مسجد الاقصی اعمال کردند، بهویژه برای فلسطینیهایی که از کرانه باختری اشغالی میآمدند.
فقط مردان بالای ۵۵ سال و زنان بالای ۵۰ سال اجازه داشتند وارد مجموعه مسجد شوند “به دلایل امنیتی”، در حالی که هزاران افسر پلیس اسرائیل در سراسر شهر قدیم قدس مستقر شده بودند.
منسر اشاره کرد که امسال نیز تدابیر احتیاطی مشابهی اتخاذ خواهد شد.
او گفت: «آنچه که ما نمیتوانیم بپذیریم، و هیچ کشوری نمیتواند آن را تحمل کند، این است که افرادی بخواهند خشونت و حمله به دیگران را تحریک کنند»، بدون اینکه به جزئیات استقرار پلیس در سال جاری اشاره کند.
مجموعه مسجد الاقصی نمادی از هویت ملی فلسطینیان است.
بر اساس سنت دیرینه، یهودیان مجاز به بازدید از این مجموعه هستند اما اجازه نماز خواندن در آنجا را ندارند، مکانی که آنها به عنوان محل معبد دوم خود، که توسط رومیها در سال ۷۰ میلادی تخریب شد، تقدیس میکنند.
در سالهای اخیر، شمار فزایندهای از ملیگرایان یهودی به قوانین احترام نگذاشتهاند، از جمله سیاستمدار راستگرای افراطی ایتمار بن-گویر که در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در حالی که به عنوان وزیر امنیت ملی خدمت میکرد، علناً در آنجا نماز خوانده است.
دولت اسرائیل بارها اعلام کرده است که قصد دارد وضعیت موجود در مجموعه مسجد الاقصی را حفظ کند، اما نگرانیهای فلسطینیان در مورد آینده آن، آن را به کانونی برای خشونت تبدیل کرده است.
سال گذشته، اسرائیل به مسلمانان اجازه داد تا در همان تعداد سالهای گذشته در مسجد الاقصی عبادت کنند، علیرغم جنگی که در غزه در جریان بود.