کارنی بار دیگر بهدلیل جنگ تجاری آمریکا کارزار خود را متوقف کرد


کارنی با کمیته تجارت دیدار کرد؛ پولییِور به انتقاد از «سوءمدیریت کارزار انتخاباتی» واکنش نشان داد؛ سینگ درباره آیندهاش بهعنوان رهبر حزب نیودموکرات سکوت کرد
مارک کارنی بار دیگر بهدلیل جنگ تجاری آمریکا کارزار خود را متوقف کرد
برای سومین بار از زمان آغاز رسمی انتخابات، مارک کارنی، نخستوزیر کانادا کانادا این هفته مسیر کارزار انتخاباتیاش را تغییر داد تا به جنگ تجاری دونالد ترامپ رسیدگی کند.
اما برخلاف دو بار گذشته، نخستوزیر هیچ اقدام مشخصی را برای واکنش به ماهیت در حال تغییر تعرفهها اعلام نکرد.
اوایل این هفته، دولت ترامپ اعلام کرد که اعمال تعرفههای متقابل جهانی علیه دهها کشور را به مدت ۹۰ روز متوقف میکند—اعلامیهای که تأثیری بر تعرفههایی که هماکنون از سوی آمریکا بر خودرو، فولاد و آلومینیوم کانادایی اعمال میشود نداشت.


پوشش کامل انتخابات فدرال ۲۰۲۵
پس از جلسه با شورای وزرای کانادا-آمریکا، مارک کارنی هشدار داد که نشانههایی از کند شدن اقتصاد جهانی دیده میشود و گفت دولت پس از انتخابات، وارد مذاکره برای توافق تجاری جدید خواهد شد.
او در سخنانی در برابر خبرنگاران، در خارج از سالن کنفرانس کابینه گفت:
«ما به مقامهای دولتی دستور دادیم تا اطمینان حاصل کنند که دولت بعدی—فرقی نمیکند کاناداییها چه کسی را انتخاب کنند—در بهترین موقعیت برای مذاکره با ایالات متحده قرار داشته باشد. من و رئیسجمهور توافق کردهایم که این مذاکرات از ابتدای ماه مه آغاز شود.»
مارک کارنی بدون پاسخ به پرسش خبرنگاران محل را ترک کرد—در همان زمانی که خبر توقف موقت تولید در کارخانه جنرال موتورز در اینگرسولِ انتاریو منتشر شد. شرکت اعلام کرد که فروش ون برقی تولیدشده در این کارخانه کاهش یافته و حدود ۵۰۰ نفر با اخراج مواجه خواهند شد.
بعدتر، مارک کارنی، نخستوزیر کانادا در بیانیهای که در پلتفرم ایکس منتشر شد، این اخراجها را «خبری دردناک برای کارگران خودروسازی در اینگرسول» توصیف کرد. او وعده داد که برای «دفاع از صنعت خودروسازی، حفاظت از کارگران و تقویت زنجیرههای تأمین در کانادا» مبارزه خواهد کرد و افزود که دولت روند دسترسی کارگران آسیبدیده به حمایتهای مالی را سادهتر کرده است.
جاگمیت سینگ، رهبر حزب نیودموکرات، نیز بیانیهای درباره این اخراجهای «ویرانگر» در کارخانه GM صادر کرد.
او گفت: «صدها کارگر اکنون نگران هستند که چگونه نان روی سفره ببرند و آیندهشان چه خواهد شد. وقت آن است که کارگران و اشتغال را در مرکز برنامه مقابله با تعرفهها قرار دهیم.»
نزدیکترین رهبر حزبی به منطقه بحرانزده، پیر پولییِور بود که طی سه روز گذشته در جنوب غربی انتاریو کارزار انتخاباتی خود را دنبال میکرد.
رهبر محافظهکار در میان جمعیتی در ویندزور گفت:
«هیچکس نمیتواند کنترل کند که رئیسجمهور ترامپ چه میکند، اما نکته همینجاست. مارک کارنی با وعدهای غلط کارزار میکند؛ اینکه گویا میتواند بهطور جادویی ترامپ را کنترل کند یا رفتار او را تغییر دهد—در حالی که دقیقاً برعکس است.»
کارخانه استلانتیس در ویندزور نخستین خط مونتاژی در کانادا بود که پس از اعلام تعرفههای ترامپ، تولید خود را متوقف کرد. هر سه رهبر اکنون از این شهر در شمال رودخانه دیترویت بازدید کردهاند. ساکنان شهر با دقت فراوان انتخابات را دنبال میکنند—هر شغل در صنعت خودروسازی ویندزور، بر شش شغل دیگر تأثیر دارد.
ریچارد بیلی، که در کارخانه استلانتیس کار میکند و همزمان مالک یکی از رستورانهای محلی به نام Sawyer’s Craft BBQ است، میگوید: «بهعنوان یک کارگر خودروسازی، احساس ناتوانی میکنید چون شرایط از کنترل شما خارج است.»
او هنوز تصمیم نگرفته به چه کسی رأی بدهد، اما میداند از نخستوزیر آینده چه میخواهد:
«باید کسی باشد که کارگران کانادایی را در اولویت قرار دهد. تکیه بر کشورهای دیگر—even آنهایی که درست آنسوی مرز هستند—ممکن است شریکان تجاری خوبی باشند، اما ما آنقدر که باید خودکفا نیستیم. اینهمه زمین، منابع و مردم عالی در کشور داریم… رهبر آینده باید تمرکزش را بر حفظ مشاغل در داخل و افزایش خودکفایی بگذارد.»
در همین حال، هانا اشنایدر که در دانشگاه ویندزور تحصیل میکند، تصمیمش را گرفته است. او دانشجوی کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی است و تهدید ترامپ علیه حاکمیت کانادا او را وادار به تصمیمی غیرمنتظره کرده است.
او توضیح میدهد:
«معمولاً به حزب نیودموکرات وفادارم. خدمات اجتماعی و حمایت از اقشار محروم اولویت من در رأی دادن هستند—اما اینبار حس میکنم باید استراتژیک رأی بدهم. بهاحتمال زیاد مجبورم به مارک کارنی رأی بدهم.»
برای اشنایدر، رأی استراتژیک «نوعی مصالحه با دموکراسی» است، اما میگوید کانادا به «وزنهی تعادل» نیاز دارد—نه فقط در برابر ترامپ، بلکه برای جلوگیری از پیروزی احتمالی محافظهکاران. پولییِور پولییِور