حملات اخیر روسیه درخواست های اوکراین برای سیستم های دفاع هوایی بیشتر را تجدیدکرد
اوکراین از آغاز تهاجم روسیه در فوریه ۲۰۲۲ جهت ابزارهای بیشتر برای بستن آسمان خود بهروی موشکهای روسی التماس کرده
حملات اخیر روسیه درخواست های اوکراین برای سیستم های دفاع هوایی بیشتر را تجدید می کند
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، پس از حمله موشکی بالستیک روز سهشنبه در شرق اوکراین، آخرین مورد از یک رشته حملات مرگبار، درخواست دیرینه برای دریافت سیستمهای دفاع هوایی بیشتر از سوی متحدان غربی را تکرار کرد.
زلنسکی در پیامی در شبکههای اجتماعی گفت ما همچنان از همه کسانی که در جهان قدرت توقف این جنایات را دارند، میخواهیم؛ اوکراین اکنون به سامانهها و موشکهای دفاع هوایی نیاز دارد.
موشکهای بالستیک میتوانند سریعتر از سرعت صوت حرکت کنند و در عرض چند دقیقه به هر هدفی در هر نقطه از اوکراین برسند، که زمان کمی برای پخش هشدارهای حمله هوایی و کمک به مردم برای رسیدن به امنیت میدهد. وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد که فاصله بین به صدا درآمدن آژیر هشدار و حمله روز سهشنبه در پولتاوا به قدری کوتاه بود که بسیاری از مردم در راه پناهگاه کشته شدند.
اوکراین از آغاز تهاجم همه جانبه روسیه در فوریه ۲۰۲۲ برای ابزارهای بیشتری برای بستن آسمان خود به روی موشک های روسی التماس کرده است. اما اولین سامانه های موشکی پاتریوت از ایالات متحده و آلمان تنها دفاع اثبات شده در برابر موشک های بالستیک تا بهار سال ۲۰۲۳ وارد زمین نشد.
پاتریوت در ابتدا برای ضربه زدن به هواپیما طراحی شده بود اما پس از جنگ خلیج فارس دوباره مهندسی شد تا عمدتاً برای حمله به موشکهای بالستیک تاکتیکی استفاده شود، زیرا این سلاحها در میدان نبرد شیوع و اهمیت بیشتری پیدا کردند. این یکی از کمیابترین سیستمهای تسلیحاتی در زرادخانه ایالات متحده است، تا حدی به دلیل گران بودن و زمان زیادی برای تولید آنها در سراسر جهان مورد تقاضا هستند.
زلنسکی گفته است که برای دفع حملات در سراسر کشور به حداقل هفت باتری پاتریوت نیاز مبرم دارد. آلمان سه باتری را فرستاده است و در ماه جولای، رئیس جمهور بایدن استقرار دومین سامانه موشکی پاتریوت را از ایالات متحده اعلام کرد. سایر متحدان آمریکا نیز پاتریوت دارند رومانی متعهد شده است، و هلند بخش هایی از این سیستم پیچیده را داده است. مقامات آمریکایی گفته اند که امیدوارند قدرت های اروپایی بیشتر اعزام کنند.
مشخص نیست که آیا اوکراین از هر یک از آن باتریهای پاتریوت برای دفع حمله روز سهشنبه در پولتاوا استفاده کرده است یا خیر، که مقیاس آن به درخواستهای اوکراین برای دفاع بیشتر در برابر موشکهای بالستیک فوریت تازهای اضافه کرد. نیروی هوایی اوکراین گفت این موشکها چند دقیقه پس از پرتاب وارد شدهاند.
نیروی هوایی در بیانیهای به رسانههای اوکراینی گفت موشک های بالستیک بهویژه برای مناطق خط مقدم بسیار خطرناک است.
همزمان، مقامات اوکراینی از متحدان خود خواستهاند که اجازه استفاده از تسلیحات دوربرد ارائه شده توسط غرب، مانند راکت و موشکهای کروز را برای حمله به اهداف در داخل روسیه بدهند سخنانی که زلنسکی روز سهشنبه بار دیگر به آن پرداخت.
او در شبکههای اجتماعی گفت حملات دوربردی که میتواند از ما در برابر ترور روسیه محافظت کند، اکنون مورد نیاز است، نه بعد. هر روز تأخیر متأسفانه به معنای تلفات بیشتر است.