موشکهای بالستیک جدید روسیه از جمهوری اسلامی تا چند هفته آینده علیه اوکراین استفاده میشود
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده هشدار داد که ارسال فتح ۳۶۰ تهدیدی برای تمام اروپا است
موشکهای بالستیک جدید روسیه از جمهوری اسلامی تا چند هفته آینده علیه اوکراین استفاده میشود
وزیر امور خارجه آمریکا گفت روسیه موشکهای بالستیک از جمهوری اسلامی دریافت کرده و احتمالاً ظرف چند هفته از آنها علیه اوکراین استفاده خواهد کرد.
آنتونی بلینکن به خبرنگاران در لندن گفت که ارسال موشک های کوتاه برد تهدیدی برای تمام اروپا خواهد بود.
این در حالی است که بلینکن و دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کردند که با هم به کییف سفر خواهند کرد تا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، درباره کمک های نظامی و استراتژی قبل از نشست مهم آمریکا و بریتانیا در روز جمعه، مشورت کنند.
در لندن، بلینکن گفت دهها پرسنل نظامی روسی در ایران برای استفاده از سامانه موشکهای بالستیک دوربرد فتح ۳۶۰ که حداکثر برد آن ۷۵ مایل است، آموزش دیدهاند.
روسیه اکنون محمولههایی از این موشکهای بالستیک را دریافت کرده و احتمالاً ظرف چند هفته از آنها در اوکراین علیه اوکراینیها استفاده خواهد کرد.
این یک تهدید نه تنها برای اوکراین و مردم اوکراین، بلکه برای کل اروپا است.
جمهوری اسلامی در حال حاضر پهپادهای تهاجمی شاهد را به مسکو میفروشد و به ساخت کارخانهای در داخل روسیه برای تولید آنها برای استفاده علیه اوکراین کمک کرده است.
فاتح ۳۶۰، یک موشک هدایتشونده ماهوارهای با کلاهک ۱۵۰ کیلوگرمی، سلاح بسیار قویتری است و به روسیه اجازه میدهد موشکهای دوربردتر خود مانند اسکندر M را علیه اهدافی در عمق اوکراین اختصاص دهد.
لامی این اقدام را تشدید مهم و خطرناک توصیف کرد. وی گفت امروز در کنار شرکای بین المللی خود این رفتار و تلاش آن برای تضعیف امنیت جهانی را فریاد می زنیم.
انگلیس، فرانسه و آلمان اعلام کردند که توافقات دوجانبه با جمهوری اسلامی را لغو می کنند که به شرکت هواپیمایی ایران ایر، اجازه می دهد تا به بریتانیا و اروپا پرواز کند.
تحریمها علیه پنج کشتی باری روسی نیز اعلام شد که گفته میشود این سلاحها را از دریای خزر منتقل کردهاند.
حملات موشکی و پهپادی روسیه در ماههای اخیر به شبکه انرژی اوکراین آسیب جدی وارد کرده است.
در پاسخ، زلنسکی برای دریافت مجوز استفاده از موشکهای دوربرد ارائه شده توسط غرب برای هدف قرار دادن پایگاههای پرتاب در داخل روسیه تلاش کرده است، اما جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، تاکنون این درخواست را به دلیل خطرات گسترش جنگ به سمت ناتو وتو کرده است.
لامی و بلینکن اعلام کردند که با هم به کییف سفر خواهند کرد تا با زلنسکی در مورد نیازهای فعلی اوکراین در این هفته مشورت کنند، اما از بیان اینکه آیا محدودیت ها برداشته می شود یا خیر، خودداری کردند.
بلینکن گفت هدف مستقیماً از رهبری اوکراین بشنویم که آنها نیازهای خود را در این لحظه، به چه اهدافی می بینند، و ما برای حمایت از آنها چه کاری می توانیم انجام دهیم.
انتظار میرود که مذاکرات سه جانبه در نشستی در واشنگتن بین سر کیر استارمر، نخستوزیر بریتانیا و بایدن در روز جمعه برگزار شود.
انتظار میرود که بحث عمیق استراتژیک در واشنگتن هم کمک به اوکراین و هم تلاشها برای تضمین آتشبس در غزه و کاهش تنشها در خاورمیانه را پوشش دهد.
بریتانیا رسماً به اوکراین اجازه شلیک Storm Shadows را داده است، اما در عمل چنین حملاتی برای موفقیت به فناوری آمریکایی متکی است.
موج دیپلماسی فراآتلانتیک به دنبال گزارشهایی مبنی بر تنش بین داونینگ استریت و کاخ سفید بر سر اوکراین و خاورمیانه است.
بنا بر گزارش ها، مقامات آمریکایی از تصمیم هفته گذشته لامی مبنی بر تعلیق صادرات برخی تسلیحات به اسرائیل به دلیل نگرانی در مورد جنایات جنگی در غزه، آزرده خاطر شدند.
مقامات انگلیسی اعلام کرده اند که ایالات متحده عملاً مانع استفاده اوکراین از موشک های ساخت بریتانیا در روسیه شده است.