جدیدترین اخبارجهان

ترامپ: رهبران ایران به‌جای ساختن، ثروت مردم را برای تروریسم خرج می‌کنند

ترامپ با لحنی هشدارآمیز شاخه زیتون به سوی ایران دراز کرد

ترامپ: رهبران جمهوری اسلامی به‌جای ساختن، ثروت مردم ایران را برای تروریسم خرج می‌کنند

اما در کنار این پیام صلح هشدار جدی هم داد: اگر ایران این فرصت را نپذیرد و همچنان به رفتارهایی مانند حمله به همسایگان ادامه دهد، آمریکا فشار حداکثری را علیه ایران افزایش خواهد داد.

ترامپ: رهبران جمهوری اسلامی به‌جای ساختن، ثروت مردم ایران را برای تروریسم خرج می‌کنند
ترامپ: جمهوری اسلامی به‌جای ساختن، ثروت مردم ایران را برای تروریسم خرج می‌کند

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ روز سه‌شنبه در سخنانی از عربستان سعودی، با ابراز خوش‌بینی نسبت به آینده خاورمیانه، شاخه زیتونی به سوی ایران دراز کرد.

دونالد ترامپ در نشست سرمایه‌گذاری آمریکا-عربستان در ریاض سخنرانی کرد. او از رهبران عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی به خاطر تبدیل پایتخت‌هایشان به مراکز بازرگانی تمجید کرد و گفت «امید قلبی‌» او این است که عربستان در نهایت روابط خود را با اسرائیل عادی کند.

رئیس‌جمهور که تلاش دارد خود را به‌عنوان میانجی‌گر در مناقشات جهانی معرفی کند، این بار در قبال ایران لحن ملایم‌تری در پیش گرفت، چرا که دولت او به دنبال دستیابی به توافقی با تهران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور است.

ترامپ گفت: «همان‌طور که بارها نشان داده‌ام، آماده‌ام که به درگیری‌های گذشته پایان دهم و برای داشتن جهانی بهتر و باثبات‌تر، مشارکت‌های جدیدی ایجاد کنم— حتی اگر اختلافات‌مان عمیق باشد، که قطعاً در مورد ایران این‌گونه است.»

او افزود: «می‌خواهم با ایران به توافق برسم. اگر بتوانم با ایران توافق کنم، خیلی خوشحال خواهم شد. ما قصد داریم منطقه شما و جهان را به جای امن‌تری تبدیل کنیم. اما اگر رهبران ایران این شاخه زیتون را رد کنند و به حمله به همسایگان‌شان ادامه دهند، چاره‌ای جز اعمال فشار حداکثری و گسترده نخواهیم داشت.»

ترامپ هشدار داد که این «شاخه زیتون» برای همیشه باقی نخواهد ماند.

در هفته‌های اخیر، مقاماتی از ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای تهران در حال گفت‌وگو بوده‌اند. ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، آمریکا را از توافق هسته‌ای دوران اوباما خارج کرد؛ توافقی که در ازای محدودیت بر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، تخفیف تحریم‌ها را به همراه داشت.

رئیس‌جمهور آمریکا در روزهای اخیر نشان داده که ممکن است با داشتن یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای ایران موافق باشد، اما به شدت تأکید کرده که تهران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

ترامپ دولت بایدن را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و او را متهم کرد که پس از اعمال دوباره تحریم‌ها توسط دولت اول ترامپ، به ایران فرصت داده است. او همچنین رهبران جمهوری اسلامی را به «دزدیدن ثروت مردم‌شان برای تأمین مالی ترور و خونریزی در خارج» متهم کرد.

ترامپ در سخنانش بارها از محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی، تمجید کرد، به دوستی خود با او اشاره کرد و از چیزی به نام «راه عربی» حمایت کرد. او تلاش‌های گذشته به‌اصطلاح «ملت‌سازان» را رد کرد و گفت بهترین راه برای پیشرفت خاورمیانه این است که اجازه داده شود خود این کشورها هدایت مسیر را برعهده بگیرند.

با این حال، در منطقه همچنان درگیری‌هایی در جریان است. اسرائیل پس از حملات تروریستی اکتبر سال ۲۰۲۳ که به کشته شدن بیش از ۱٬۰۰۰ اسرائیلی انجامید، همچنان با حماس در حال جنگ است. پاسخ نظامی اسرائیل تاکنون ده‌ها هزار نفر را در غزه به کام مرگ کشانده است.

همچنین جنگ اوکراین که از فوریه ۲۰۲۲ و با حمله نیروهای روسیه آغاز شد، ادامه دارد. ترامپ اعلام کرد تیمی از مشاوران او در اواخر هفته راهی ترکیه خواهند شد تا در مذاکرات صلح میان مقامات روسیه و اوکراین شرکت کنند.

مشاهده بیشتر
دکمه بازگشت به بالا