جدیدترین اخبارجهان

ترامپ برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تقریباً هیچ زمانی نخواهد داشت

برای امنیت ملی آمریکا، رئیس جمهور منتخب باید بلافاصله پس از آغاز به کار به تهران اولتیماتوم بدهد

ترامپ برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تقریباً هیچ زمانی نخواهد داشت

بر اساس گزارش مؤسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا، پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده زمان بسیار کمی برای متوقف کردن حرکت رژیم ایران به سمت دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای خواهد داشت و هیچ جایی برای اشتباه وجود نخواهد داشت.

ترامپ تقریباً زمان صفر برای جلوگیری از جمهوری اسلامی هسته‌ای خواهد داشت
ترامپ تقریباً زمان صفر برای جلوگیری از جمهوری اسلامی هسته‌ای خواهد داشت

این گزارش که در ۱۹ دسامبر منتشر شد، از دولت آینده ایالات متحده می‌خواهد به اسرائیل بپیوندد و در آغاز دوره ریاست‌جمهوری، به رژیم ایران اولتیماتوم بدهد تا به‌طور کامل و فوری با از بین بردن برنامه تسلیحات هسته‌ای خود به‌صورت قابل راستی‌آزمایی موافقت کند، یا با نابودی قریب‌الوقوع و قطعی مواجه شود.

این طرح همچنین ترکیبی از فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک گسترده با حمایت از یک موضع نظامی معتبر را توصیه می‌کند. این اقدامات شامل اجرای تحریم‌ها علیه بانک‌های چینی و سایر شرکت‌هایی است که با ایران تجارت می‌کنند.

این گزارش استدلال می‌کند که حمایت ایالات متحده از حمله احتمالی اسرائیل به برنامه هسته‌ای رژیم ایران، بهترین روش برای ایجاد اهرم فشار و متوقف کردن پیشرفت برنامه هسته‌ای تهران است. همچنین از ترامپ می‌خواهد که به‌صورت علنی اعلام کند چنین حمله‌ای با سیاست پیشگیرانه دیرینه ایالات متحده همخوانی دارد.

از دیگر اقدامات پیشنهادی می‌توان به تسریع در تحویل تانکرهای سوخت‌گیری هوایی KC-46A ساخت ایالات متحده که اسرائیل در سال ۲۰۲۱ خریداری کرده است، و اطمینان از به‌روز بودن انبار تسلیحات پیش‌فرض آمریکا در اسرائیل با مهمات هدایت‌شونده دقیق (PGM)، از جمله بمب‌های نفوذی و دیگر تسلیحات هواپایه اشاره کرد.

ترامپ تقریباً زمان صفر برای جلوگیری از جمهوری اسلامی هسته‌ای خواهد داشت
ترامپ تقریباً زمان صفر برای جلوگیری از جمهوری اسلامی هسته‌ای خواهد داشت

در جبهه دیپلماتیک، واشنگتن باید تلاش‌های رژیم ایران برای جدا کردن ایالات متحده از متحدانش را ناکام بگذارد. این امر با ایجاد و حفظ ائتلافی گسترده از شرکای اسرائیلی، عرب و اروپایی که برای بازدارندگی و جلوگیری از پیشرفت‌های بیشتر هسته‌ای رژیم ایران حیاتی است، محقق می‌شود. همچنین، در صورت لزوم، تهران باید به مذاکرات فوری و جدی وادار شود.

این گزارش تأکید می‌کند که دولت ترامپ باید از روز اول یک تهدید نظامی معتبر و جدی را به نمایش بگذارد.

هفته گذشته، طرح موسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا توسط اعضای پروژه سیاست ایران، شامل سفیر اریک ادلمن و ژنرال بازنشسته نیروی هوایی ایالات متحده، چارلز والد، ارائه شد.

ادلمن در یک وبینار اظهار داشت که پس از فروپاشی رژیم اسد، که بازتأمین حزب‌الله لبنان توسط رژیم ایران را تقریباً غیرممکن می‌کند، یک فرصت بی‌نظیر ایجاد شده است.

رژیم ایران در حال پیشروی به سمت ساخت سلاح‌های هسته‌ای است و همزمان، در داخل کشور نیز بحث‌هایی میان کسانی که خواهان تسریع این برنامه و اتکا به بازدارندگی هسته‌ای هستند، برای ایجاد سپری که پشت آن رژیم بتواند شبکه فعالیت‌های مخرب خود را بازسازی کند، و کسانی که به مذاکره تمایل دارند، جریان دارد.

ترامپ تقریباً زمان صفر برای جلوگیری از جمهوری اسلامی هسته‌ای خواهد داشت
ترامپ تقریباً زمان صفر برای جلوگیری از جمهوری اسلامی هسته‌ای خواهد داشت

ادلمن اظهار داشت: «ما می‌دانیم که رئیس‌جمهور ترامپ تمایل به انجام معاملات دارد و احتمالاً می‌خواهد از آغاز ریاست‌جمهوری خود با خطر حرکت به سمت یک عملیات نظامی اجتناب کند.» او افزود: «این رویکرد می‌تواند منجر به جنگ شود.»

با این حال، او تأکید کرد: «ما معتقدیم که بسیار مهم است اگر او تصمیم گرفت مسیر مذاکرات را در پیش بگیرد، پارامترهای بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای آن تعیین کند و به جمهوری اسلامی اجازه ندهد همانند گذشته، از مذاکرات به‌عنوان یک تاکتیک اهمال‌کاری استفاده کند؛ تاکتیکی که به آنها فرصت می‌دهد برنامه هسته‌ای خود را گسترش دهند و زمان را به نفع خود تمام کنند.»

سفیر الیوت آبرامز، یکی از اعضای گروه ضربت و نماینده پیشین ویژه ایالات متحده در امور ایران، نیز افزود: «واقعیت تلخ این است که دیپلماسی بدون حمایت از نیروی نظامی، کارایی ندارد.» او در این سخنان به نقل از جورج شولتز، سیاستمدار برجسته سابق ایالات متحده، اشاره کرد.

مشاهده بیشتر
دکمه بازگشت به بالا