مقامات آمریکایی نشانه های امیدوارکننده ای را در مذاکرات آتش بس غزه مشاهده کردند


مردمی که در مورد آنها توضیح داده شده میگویند روزها طول میکشد تا بدانیم آیا مذاکرات به موفقیت منجر میشود یا خیر
مقامات آمریکایی نشانه های امیدوارکننده ای را در مذاکرات آتش بس غزه مشاهده کردند
برخی مقامات آمریکایی نسبت به دستیابی به توافقی برای آزادی گروگانهای اسرائیلی که در غزه در ازای آتشبس به سر میبرند، خوشبینتر شدهاند. اما افرادی که از این مذاکرات مطلع شدهاند میگویند که چند روز طول میکشد تا مشخص شود که آیا به دلیل مشکلات در ارتباط بین مقامات حماس در قطر و رهبران این گروه در غزه، پیشرفتی حاصل شده است یا خیر.


برخی دیگر از مقامات گفتند که امیدهای قبلی درباره توافق از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و حماس از بین رفته است. در واشنگتن، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، هم خوشبینی و هم احتیاط را منعکس کرد و خاطرنشان کرد که هنوز جزئیات زیادی برای حصول توافق لازم است.
سالیوان روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت اگر بتوانیم توافقی بسته شود، هنوز مایلها فاصله باقی مانده است. بنابراین نمیخواهم بگویم که فوراً در نزدیک گوشه و کنار است، اما اگر همه با اراده برای انجام آن وارد این کار شویم، لازم نیست خیلی دور باشد.
این هفته، کاخ سفید یک دستیار ارشد رئیس جمهور، برت مک گورک، را برای گفتگو با دولت اسرائیل به اسرائیل اعزام کرد، در حالی که ویلیام جی برنز، مدیر سیا، برای مذاکره با مقامات مصر، قطر و اسرائیل در مورد آزادی گروگان ها به دوحه قطر سفر کرد.


روز جمعه، مک گورک هیئت آمریکایی را برای گفتگوهای بیشتر در قاهره در چارچوب یک توافق سه مرحله ای که مورد حمایت ایالات متحده و سازمان ملل است، هدایت خواهد کرد. نتانیاهو پس از برگزاری جلساتی با تیم مذاکرهکننده اسرائیل در روز پنجشنبه، هیئتی را به رهبری رئیس سرویس اطلاعاتی شین بت اسرائیل برای ادامه گفتگو به قاهره اعزام کرد.
مذاکره کنندگان سعی کرده اند با دستیابی به توافقات دقیق در مورد مبادله اسرای فلسطینی با گروگان های اسرائیلی در مرحله اول، بر موانع توافق غلبه کنند. در عین حال، آنها برای توافق بر سر چارچوب گسترده تر برای مراحل بعدی توافق فشار آورده اند.
این چارچوب شامل دو موضوع بحث برانگیز است آیا اسرائیل با پایان دادن به جنگ، خروج از غزه و احترام به آتش بس دائمی موافقت خواهد کرد یا خیر. به گفته یکی از افراد مطلع در مورد مذاکرات، و اینکه آیا حماس با کنار گذاشتن کنترل نوار غزه موافقت خواهد کرد یا خیر.


هم اسرائیل و هم حماس به طور استثنایی در مورد اینکه آیا طرف مقابل واقعاً آماده امتیاز دادن است، محتاط هستند.
حسام بادران، یکی از مقامات ارشد حماس، گفت که گروه او در گفتگو با میانجیها، بهویژه در ایجاد تغییرات زبانی، انعطافپذیری زیادی از خود نشان داده است، اما به درخواست خود مبنی بر موافقت اسرائیل با آتشبس دائمی پایبند بوده است.
او در مصاحبه ای در دوحه گفت ما در مذاکره لجباز و سختگیر نیستیم. اگر عباراتی باشد که مذاکرات را آسانتر کند و به همان نتیجه یعنی پایان جنگ منجر شود، مشکلی نداریم.
فلسطینی ها از جنگی که ده ها هزار نفر را در غزه کشته است، خسته شده اند. در حالی که بسیاری هنوز اسرائیل را به خاطر مرگ و ویرانی سرزنش می کنند، خشم از حماس و تمایل برای ابراز این رنجش در حال افزایش است.