جدیدترین اخبارجهان

آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو کرد

رهبر گروه شورشی متعهد به جلوگیری از تهدید تروریستی برای ایالات متحده و متحدانش شد

آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو می کند

ایالات متحده در نظر دارد جایزه 10 میلیون دلاری خود را برای احمد الشراع، رهبر جدید سوریه که قبلاً با نام ابومحمد الجولانی شناخته می شد، حذف کند. الشراع رئیس گروه شورشی هیئت تحریر الشام (HTS) است که در اوایل ماه جاری میلادی سرنگونی بشار اسد را رهبری کرد.

آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو می کند
آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو می کند

باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک گفت، این تصمیم پس از دیدار روز جمعه بین دیپلمات‌های آمریکایی و HTS در دمشق اتخاذ شد که در آن الشراع متعهد شد که گروه‌های تروریستی در سوریه را تهدیدی برای آمریکا و متحدانش نسازند. سفر هیأت عالی رتبه آمریکایی به پایتخت سوریه اولین سفر از زمان سقوط رژیم سوریه بود.

لیف، که رهبری هیئت را بر عهده داشت، جلسات با دولت موقت را بسیار خوب، بسیار سازنده و جزئیات توصیف کرد که طیف وسیعی از مسائل داخلی و خارجی را پوشش می‌دهد. لیف گفت که شرعا خود را عمل گرا دانسته است.

لیف به خبرنگاران گفت مدتی است که این را می شنویم، برخی اظهارات بسیار عمل گرایانه و معتدل در مورد موضوعات مختلف، از حقوق زنان گرفته تا حمایت از حقوق برابر برای همه جوامع و غیره. باز هم، اولین دیدار خوبی بود. ما با اعمال قضاوت خواهیم کرد، نه فقط با گفتار. اعمال مهم است.

دیپلمات های آمریکایی همچنین بر تمرکز مداوم دولت بایدن بر تعیین سرنوشت آمریکایی های بازداشت شده یا مفقود شده در سوریه از جمله آستین تایس و مجد کمالماز تاکید کردند. راجر کارستنز، فرستاده ویژه رئیس جمهور در امور گروگان ها که در سال 2020 برای مذاکرات محرمانه درباره تایس در دوره اول دولت ترامپ به دمشق سفر کرد، نیز بخشی از این هیئت بود. کارستنز گفت که اطلاعات موجود تا کنون تایید نمی کند که آیا تایس، روزنامه نگار آمریکایی که 12 سال پیش در سوریه ربوده شد، هنوز زنده است یا خیر.

آنچه می توانم به شما بگویم این است که رئیس جمهور ایالات متحده اخیراً گفت که او معتقد است آستین زنده است، و این وظیفه ماست که به فشار ادامه دهیم تا ببینیم آیا می توانیم تمام اطلاعاتی را که ممکن است برای به دست آوردن آن پیدا کنیم. کارستنز به خبرنگاران پس از جلسات گفت با اطمینان از اتفاقی که برای او افتاده، کجاست و او را به خانه بیاورم.

آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو می کند
آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو می کند

کارستنز گفت که ایالات متحده بر شش مکان زندانی خاص متمرکز شده است که آنها معتقدند احتمال زیادی وجود دارد که تایس در یک نقطه یا آن زمان نگهداری شود، و در هفته های آینده وظیفه ایالات متحده خواهد بود که آنها را به طور کامل و به خوبی جستجو کند. جمع آوری شواهد را به گونه ای تنظیم کنید که فقط FBI می تواند انجام دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت، علاوه بر HTS، دیپلمات ها با اعضای جامعه مدنی، فعالان، اعضای جوامع مختلف و سایر سوری ها درباره دیدگاه آنها برای آینده کشورشان و اینکه چگونه ایالات متحده می تواند به حمایت از آنها کمک کند ملاقات کردند.

لیف به خبرنگاران گفت ما با کلاه سفیدهای کاملاً قهرمان ملاقات کردیم تا حمایت مستمر خود را از تلاش‌های نجات جان و کار خستگی‌ناپذیر آنها برای تبدیل سوریه به نفع همه سوری‌ها تأیید کنیم. ما همچنین مراسم بزرگداشتی را برای قدردانی از ده‌ها هزار سوری و غیرسوری برگزار کردیم که بازداشت، شکنجه، ناپدید یا مفقود شدند و به‌طور وحشیانه به دست رژیم سابق جان باختند.

دانیل روبینشتاین، مشاور ارشد دفتر خاورمیانه وزارت امور خارجه که مدیریت تعامل دیپلماتیک این وزارتخانه در مورد سوریه از واشنگتن را بر عهده خواهد داشت، گفت که ایالات متحده امیدوار است که مأموریت های دیپلماتیک منظم تری در دمشق داشته باشد.

روبنشتاین گفت بدیهی است که ما باید به شرایط عملیاتی نگاه کنیم. ما امروز توانستیم یک بازدید موفقیت آمیز داشته باشیم، و سعی خواهیم کرد آنها را با احتیاط و به همان دفعات عملی انجام دهیم.

آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو می کند
آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری که برای سر رهبر گروه شورشی سوریه بود را لغو می کند

سفر هیئت آمریکایی به دنبال سفر دیپلمات‌های فرانسه، بریتانیا و آلمان به دمشق در این هفته انجام می‌شود، زیرا الشراع خواستار لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه HTS است که ایالات متحده آن را به عنوان گروه تروریستی معرفی کرده است.

تحریم‌های کنونی ایالات متحده، از جمله نامگذاری تروریستی، مانع از ملاقات یا گفت‌وگوی دولت با HTS نمی‌شود، اما ارائه حمایت‌های مادی را محدود می‌کند و برای گروه‌های کمک‌های بشردوستانه که برای کمک به پناهجویان سیل‌زده به سوریه و آوارگان تلاش می‌کنند، در آن برای دهه گذشته عوارض ایجاد می‌کند.

دولت بایدن در حال بررسی حذف HTS از فهرست تروریستی خود است، اما دولت همچنین فهرستی از شرایطی را ارائه کرده است که این گروه باید قبل از اینکه ایالات متحده رسما دولت سوریه را به رسمیت بشناسد، برآورده کند.

دیدگاه ما این است که هر دولتی که از این انتقال به وجود می‌آید، باید فراگیر باشد، باید از حقوق همه سوری‌ها، از جمله زنان و اقلیت‌ها محافظت کند، مانند همه دولت‌ها، باید نهادهای مهم دولتی را حفظ کند و خدمات ضروری را ارائه دهد. ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه گفت و شاید مهم‌تر از همه، ما می‌خواهیم سوریه‌ای را ببینیم که تهدیدی برای همسایگان یا مناطق خود نباشد یا مکانی باشد که به عنوان پایگاهی برای تروریسم یا متحد شدن با گروه‌هایی مانند داعش باشد.

مشاهده بیشتر
دکمه بازگشت به بالا