گروسی: مذاکرات با ایران ادامه دارد


رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت مذاکرات با ایران ادامه دارد
رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی: مذاکرات با ایران ادامه دارد
رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز شنبه گفت مذاکرات با ایران در مورد دو موضوع مهم از جمله بخش علمی ادامه دارد و انتظارات زیادی در مورد این روند وجود دارد.


رافائل گروسی روز جمعه در تهران جلساتی را آغاز کرد که به گفته دیپلماتها قرار بود ایران را برای همکاری با تحقیقات آژانس در مورد آثار اورانیوم کشفشده در سایتهای اعلامنشدهای که نزدیک به درجه تسلیحات هستهای غنی شده بودند، تشویق کند.
گروسی در جمع خبرنگاران در تهران گفت: در سطح جهانی، دو موضوع مهم شفافسازی و تضمین های معتبر در برنامه هستهای ایران وجود دارد که باید انجام دهیم. واضح است که انتظارات زیادی نیز در مورد کار مشترک ما وجود دارد.
او که در کنار محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی صحبت میکرد، اظهار داشت: مجموعه دوم که بسیار مهم است، مربوط به همکاریهای علمی و فنی ایران است و ما در این رابطه با ایران همکاری داشته و داریم.
گروسی گفت این گفتگوها در «فضای کار، صداقت و همکاری» انجام می شود.


بر اساس گزارش دیدهبان هستهای سازمان ملل، بازدید او در بحبوحه تماسهایی با تهران درباره منشأ ذرات اورانیوم غنیشده تا ۸۳.۷ درصد، بسیار نزدیک به آستانه ۹۰ درصد برای تسلیحات، در نیروگاه زیرزمینی غنیسازی فردو انجام میشود.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی نیز روز شنبه به خبرنگاران گفت: ایران اورانیوم را با خلوص ۶۰ درصد غنی میکند.
محمد جمشیدی، دستیار رئیسی نیز با انتشار توئیتی نوشت: گروسی با رئیسی دیدار و از دستیابی به دستور کار مشترک با سازمان انرژی اتمی در خصوص اقداماتی برای هموارسازی مسیر همکاری با آژانس ابراز خرسندی کرده است.
رئیسی در این دیدار گفت: همکاری ها یک امر دوجانبه است که میتواند بر اساس حفظ استقلال آژانس و حقوق ملت ایران ادامه یابد.
ایران اغلب آژانس بین المللی انرژی اتمی را متهم می کند که توسط غرب و دشمن سرسخت تهران، اسرائیل تحریک شده و حق جمهوری اسلامی برای توسعه برنامه هستهای صلح آمیز را نادیده می گیرد. اما آژانس بین المللی انرژی اتمی این اتهامات را رد میکند.
بر اساس توافق سال ۲۰۱۵ با شش قدرت جهانی، جمهوری اسلامی ظاهرا در ازای رهایی از تحریم های بین المللی، برنامه غنی سازی اورانیوم مورد مناقشه خود را محدود کرد اما وقتی در سال ۲۰۱۸ دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از این توافق خارج شد و تحریمهای سختگیرانه ایالات متحده را علیه تهران دوباره آغاز کرد باعث شد جمهوری اسلامی شروع به نقض محدودیتهای سختگیرانه توافق برای غنیسازی کند.
سنگ اندازی جمهوری اسلامی در تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد آثار اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلام نشده، شورای حکام را بر آن داشت تا در آخرین نشست سه ماهه خود در نوامبر قطعنامهای را که به تهران دستور می دهد فورا با این تحقیقات همکاری کند را تصویب کند.
دیپلمات ها در اروپا گفتند که این همکاری محقق نشده و گروسی امیدوار است دیدار با رئیسی رئیس جمهور تندروی جمهوری اسلامی به هموار کردن راه برای پایان دادن به بن بست همکاری ایران و آژانس کمک کند.
گروسی گفت که “یک موضوع ضروری است که یک گفتگوی بسیار عمیق، جدی و سیستماتیک با جمهوری اسلامی داشته باشیم و من به همین دلیل اینجا هستم.

