تحریم ۱۰ ماده صنعتی مرتبط با برنامههای نظامی و هستهای جمهوری اسلامی از سوی آمریکا


تحریم ۱۰ ماده صنعتی مرتبط با برنامههای نظامی و هستهای ایران از سوی آمریکا
آمریکا ۱۰ ماده صنعتی مرتبط با ساختوساز در ایران را بهدلیل کاربرد نظامی تحریم کرد
ایالات متحده اعلام کرد که ۱۰ ماده صنعتی مرتبط با ساختوساز در ایران را به دلیل استفادههای نظامی و هستهای تحت تحریم قرار داده است.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این مواد صنعتی، بهدلیل کاربرد در پروژههای مرتبط با برنامههای هستهای و نظامی، مشمول تحریم خواهند بود. هر شخص یا نهادی که این اقلام را به ایران ارسال کند، در فهرست تحریمهای آمریکا قرار خواهد گرفت.
در بیانیه این وزارتخانه آمده که بخش ساختوساز ایران بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم تحت نظارت نهادهای نظامی قرار دارد و اکنون ۱۰ ماده راهبردی دیگر شناسایی شدهاند که از این پس تحت تحریمهای جدید آمریکا خواهند بود.
اقلامی که اکنون به فهرست تحریمها افزوده شدهاند شامل آلیاژ نیکل-کروم آستنیتی، شمش منیزیم، پرکلرات سدیم، ترکیب تنگستن-مس و انواع خاصی از ورقها و لولههای آلومینیومی هستند.
وزارت خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود تأکید کرد که با گسترش این تحریمها، ایالات متحده ابزارهای بیشتری برای جلوگیری از دسترسی ایران به مواد حساس در بخش ساختوساز و پروژههای مشکوک به اشاعه در اختیار خواهد داشت.
کاهش قیمت نفت همزمان با اعلام دور جدید مذاکرات
همزمان با اعلام برگزاری دور پنجم گفتوگوهای ایران و آمریکا، قیمت جهانی نفت با کاهش روبهرو شد.
بهدنبال سخنان وزیر خارجه عمان که اعلام کرد مذاکرات جدید روز جمعه، دوم خرداد، در رم برگزار خواهد شد، بازار نفت واکنش نشان داد و قیمتها روند نزولی به خود گرفت.
پیش از آن، گزارشی از شبکه سیانان منتشر شده بود که بر اساس اطلاعات جدید آمریکا، اسرائیل خود را برای حمله به تأسیسات هستهای ایران آماده میکند. این گزارش باعث افزایش موقت قیمتها شده بود.
آمادگی اسرائیل برای اقدام نظامی در صورت شکست مذاکرات
پایگاه خبری اکسیوس به نقل از دو منبع اسرائیلی گزارش داد که ارتش این کشور در حال طراحی سناریوهایی برای حمله احتمالی به تأسیسات هستهای ایران است؛ در صورتی که مذاکرات میان تهران و واشینگتن به نتیجه نرسد، این برنامهها قابل اجرا خواهند بود.
طبق این گزارش، منابع اطلاعاتی اسرائیل برآورد خود از آینده مذاکرات را تغییر دادهاند و اکنون احتمال شکست مذاکرات را بیش از موفقیت آن میدانند.
یکی از منابع گفته است ارتش اسرائیل نگران آن است که «پنجره عملیاتی» برای حمله مؤثر به تأسیسات هستهای ایران بهزودی بسته شود و در صورت شکست گفتوگوها، نیاز به اقدام فوری خواهد بود.
اکسیوس همچنین به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در انتظار فروپاشی کامل مذاکرات است تا چراغ سبز لازم را از دونالد ترامپ برای اقدام نظامی دریافت کند.
با این حال، یک مقام آمریکایی هشدار داده که واشینگتن نگران آن است که اسرائیل حتی بدون هماهنگی با آمریکا نیز اقدام به حمله نظامی کند.
دو منبع اسرائیلی دیگر نیز تأکید کردند که در صورت تصمیم به اقدام، حمله اسرائیل محدود نخواهد بود، بلکه یک عملیات نظامی چندروزه خواهد بود که ممکن است حداقل یک هفته ادامه داشته باشد.
عراقچی: کسی جرئت حمله به ایران را ندارد
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی هشدار داد که «هیچکس جرئت حمله به ایران را ندارد» و تأکید کرد که قدرت دفاعی جمهوری اسلامی برای همگان روشن است.
او در گفتوگو با شبکه الشرق خطاب به مقامات آمریکایی گفت: «زبان تهدید در قبال ایران بیاثر است.»
عراقچی غنیسازی اورانیوم را یک موضوع بنیادین برای ایران دانست و تصریح کرد که اختلافات اساسی با آمریکا همچنان پابرجاست، بهویژه در زمینه فعالیتهای هستهای.
او در واکنش به تهدید اروپا برای فعالسازی مکانیزم ماشه نیز گفت: «این تهدید کاملاً غیرمنطقی و فاقد پایه حقوقی و سیاسی است. اگر اروپا به سمت اجرای آن حرکت کند، دچار اشتباه بزرگی خواهد شد و باید با پیامدهایش روبهرو شود.»