بشار اسد کجاست؟
با توجه به اینکه شورشیان کنترل دمشق را در دست دارند، آینده این کشور خسته از جنگ چیست؟
بشار اسد کجاست؟ پس از سقوط دمشق، محل نگهداری او مشخص نیست
در حالی که بسیاری در سوریه پایان حکومت طولانی بشار اسد را جشن گرفتند، شایعاتی در مورد محل اختفای او به گوش رسید. روسیه میگوید که او سوریه را ترک کرده اما دقیقاً مشخص نیست که به کجا رفته است.
بشار اسد از زمانی که شورشیان پس از گشت و گذار در پایتخت و تصرف مکان های کلیدی دمشق را آزادسازی اعلام کردند، دیده نشده است. محل زندگی همسر و دو فرزند وی نیز مشخص نیست.
از زمانی که قیام آغاز شد، و شورشیان به سرعت در سراسر کشور پیشروی کردند، بشار اسد موضع خود را حفظ کرده است.
پس از دیدار با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در آخر هفته گذشته، او متعهد شد که با سازمانهای تروریستی مبارزه کند، اما در غیر این صورت با تصرف شهرهای بزرگ شورشیان اظهار نظر چندانی نکرده است.
روز شنبه، زمانی که شورشیان دمشق را محاصره کردند، یک منبع گفت که بشار اسد در هیچ کجای این شهر نبود.
اکنون چشم ها به سوی سوریه و این سئوال مطرح است که با توجه به اینکه شورشیان اکنون کنترل دمشق را در دست دارند، آینده این کشور خسته از جنگ چیست؟
پرچم قرمز، سفید، سبز و سیاه ارتش آزاد سوریه روز یکشنبه بر فراز دمشق به اهتزاز درآمد، در حالی که هزاران نفر از ساکنان میدان اصلی را در طوفان شادی سرکشی پس از کنار گذاشتن رئیس جمهور دیکتاتور بشار اسد از قدرت در میدان اصلی تشکیل دادند.
در طول ۱۱ روز گذشته، یک اتحاد شورشی در سوریه در جسورانهترین چالش در برابر حکومت بشار اسد در سالهای اخیر پس از دههها سلطنت بیرحمانه خاندان اسد که با جنگ، خونریزی و سرکوب سیاسی ظالمانه مشخص شده بود، آغاز شد.
فراس مکساد، کارشناس ارشد موسسه خاورمیانه مستقر در واشنگتن گفت این یک لحظه مهم است، نه فقط برای مردم سوریه، بلکه برای مردم خاورمیانه، لبنانی، فلسطینی، سوری یا غیره. این رژیمی است که برای بیش از ۵۰ سال، تحت شعار آزادی، اتحاد و سوسیالیسم، میلیون ها نفر را در سوریه سرکوب، شکنجه و ناپدید کرد.
اکنون، در حالی که ائتلاف ضد رژیم شروع به انحلال ارتش اسد می کند و چشم انداز خود را برای سوریه پس از اسد ترسیم می کند، کارشناسان متعجب هستند که آیا مرحله بعدی طلوع جدیدی برای مردمی خواهد بود که توسط یک خودکامگی وحشیانه خفه شده اند یا اینکه فرقه گرایی خواهد بود. نوع دیگری از حکومت استبدادی را به ارمغان بیاورد.
ابومحمد الجولانی، شخصیت ستیزه جوی که آخرین موج شورشیان را هدایت می کند، گفت که مخالفان مسلح سوریه در نهایت قصد دارند دولتی تشکیل دهند که توسط نهادها و شورایی انتخاب شده توسط مردم تعریف شود. او رهبری گروه غالب در ائتلاف، هیئت تحریر الشام (HTS)، یکی از شاخه های سابق القاعده را بر عهده دارد.