همزمان با افزایش درگیری در خاورمیانه، جمهوری اسلامی به سوریه، عراق و پاکستان حمله کرد


وزیر خارجه جمهوری اسلامی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس از اقدامات کشورش دفاع کرد
همزمان با افزایش درگیری در خاورمیانه، جمهوری اسلامی به سوریه، عراق و پاکستان حمله می کند
جمهوری اسلامی در عرض ۲۴ ساعت حملات موشکی و پهپادی را به اهدافی در سه کشور عراق، سوریه و پاکستان انجام داد و گامی بی سابقه برای اعلام مسئولیت خود در قبال این حملات برداشت که خشم همسایگان خود را برانگیخت.


این تحولات نگرانیها را در مورد احتمال درگیری گستردهتر در خاورمیانه تشدید کرده، زیرا جنگ اسرائیل و حماس و بمباران روزانه غزه از مرز ۱۰۰ روز گذشته است.
بغداد سفیر خود از تهران را پس از حمله دوشنبه شب به منطقه نیمه خودمختار کردستان در شمال این کشور که منجر به کشته شدن چهار غیرنظامی و زخمی شدن حداقل شش نفر شد، فراخواند. تهران گفت که این حمله یک مرکز جاسوسی اسرائیل را در نزدیکی کنسولگری آمریکا در اربیل، پایتخت اقلیم کردستان را هدف قرار داد. مسرور بارزانی نخست وزیر کردستان عراق ادعای جمهوری اسلامی را رد کرد و این حمله را جنایت علیه مردم کرد توصیف کرد.
در همین حال، وزارت خارجه عراق این حملات را نقض قوانین بینالمللی خواند و اعلام کرد که به شورای امنیت سازمان ملل شکایت خواهد کرد. وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای اعلام کرد که جمهوری اسلامی به گسترش درگیری های منطقهای کمک میکند و باید متوقف شود.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی سه شنبه شب در گفتگو با CNBC در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس از اقدامات کشورش دفاع کرد.
او با بیان اینکه حملات نیروهای سپاه پاسداران در راستای مبارزه با تروریسم و دفاع مشروع بوده، گفت، افزود در مورد تامین منافع ملی خود با هیچ کشور دیگری، هیچ قید و شرطی نداریم.


تهران همچنین همزمان با حملات خود به عراق، اهداف داعش را در شمال سوریه هدف قرار داد. سپس مقر یک گروه مسلح سنی را در استان بلوچستان غربی پاکستان در نزدیکی مرز ایران هدف قرار داد.
وزارت خارجه پاکستان روز سهشنبه اعلام کرد که به شدت نقض حریم هوایی این کشور توسط جمهوری اسلامی را محکوم میکند که به گفته آن دو کودک کشته و سه تن دیگر زخمی شدند.
در ادامه این بیانیه آمده: بسیار نگران کننده است که این اقدام غیرقانونی با وجود چندین کانال ارتباطی بین پاکستان و جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
در حالی که حملات به سوریه و پاکستان مربوط به اسرائیل نبود تهران گفت که این حملات گروههای تروریستی ضد جمهوری اسلامی را هدف قرار میدهند این حملات نشاندهنده اقدام مستقیم جسورانهتر از سوی تهران است که به نیروهای مخالف اسرائیل مانند حزبالله لبنان، حماس در غزه و حوثی ها در یمن کمک مالی و تامین میکند.
عمر کریم، یکی از همکاران مرکز تحقیقات و مطالعات اسلامی ملک فیصل، به خبرگزاری خاورمیانه المانیتور گفت این نشان میدهد که جمهوری اسلامی اکنون از هدف قرار دادن چنین گروههایی در سراسر مرزهای شرقی خود با اشاره به حملات پاکستان، دست برنمیدارد و از موشکها و پهپادها استفاده خواهد کرد.
او گفت که جسارت حملات نشان می دهد که میتوان انتظار داشت که جمهوری اسلامی در آینده علیه این گروه های شبه نظامی حرکت کند.


گروه شبهنظامی حوثی یمن که مورد حمایت جمهوری اسلامی است در هفتههای اخیر دهها حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ در اعتراض به آنچه که میگوید نسلکشی اسرائیل علیه مردم نوار غزه است، انجام داده است.
در واکنش به حملات دریای سرخ، دولتهای آمریکا و انگلیس هفته گذشته حملات موشکی را علیه مواضع حوثیها در یمن آغاز کردند. در حالی که از زمان آغاز جنگ غزه، ایالات متحده به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در سوریه و عراق حمله کرده است، این حملات موشکی اولین حمله ایالات متحده به گروه یمنی بود. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز سهشنبه به سیانبیسی گفت که حوثیها هیچ دستور یا دستوری از ما دریافت نمیکنند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، بر لزوم مذاکره برای تشکیل یک کشور فلسطینی پس از پایان جنگ تاکید کرده و استدلال میکند که این نه تنها شانس صلح در منطقه را بهبود میبخشد، بلکه جمهوری اسلامی را از قدرت خارج میکند.
بلینکن روز سهشنبه در داووس به سیانبیسی گفت زمانی که یکپارچگی در منطقه، عادی سازی روابط اسرائیل با هر کشوری، تضمین های امنیتی و تعهدات، یک کشور فلسطینی منطقه کاملاً جدیدی ایجاد کرده اید و سپس بزرگترین چالش، بزرگترین مشکل اسرائیل برای ما نیز جمهوری اسلامی منزوی شده است.
این مشکل را نیز بسیار قدرتمند پاسخ می دهد. اکنون اسرائیل، البته در این لحظه، بر غزه متمرکز شده است. او گفت که بر روی ۷ اکتبر متمرکز شده است. اما وقتی این به پایان می رسد، آنها باید تصمیمات اساسی در مورد آینده خود بگیرند. اینها تصمیمات سختی هستند.