دادگاه قانون اساسی بلژیک در مورد تبادل زندانیان با ایران نظر میدهد


دادگاه عالی بلژیک معاهده تبادل زندانیان با ایران را تایید کرد
دادگاه قانون اساسی بلژیک در مورد تبادل زندانیان با ایران نظر میدهد
دادگاه عالی قانون اساسی بلژیک روز جمعه معاهده مبادله زندانیان با ایران را تایید کرد و بر همین اساس احتمالا دیپلمات تروریست محکومشده ایرانی در بلژیک به ایران تحویل داده خواهد شد.


قانونگذاران بلژیکی این توافق را در ماه جولای به تصویب رساندند، اما به دلیل چالشهای قانونی از سوی یک گروه مخالف ایرانی تبعیدی، این معاهده متوقف شد.
دادگاه قانون اساسی در بیانیهای مطبوعاتی گفت: دادگاه عالی بلژیک ابطال را رد میکند.
دادگاه قانون اساسیِ بلژیک در بیانیه مطبوعاتیای که روز جمعه در این مورد منتشر کرد، نوشت تبادل زندانیها با ایران تنها در شرایطی میتواند محقق شود که فرد محکوم شده از چنین تبادلی رضایت داشته و از قانونی بودن روند آن اطمینان خاطر حاصل کند.
اولیویه واندکاستیل نیز در فوریه ۲۰۲۲ در سفری به ایران دستگیر شد، در ژانویه به ۴۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق به اتهام جاسوسی که بروکسل آن را جعلی دانسته است، محکوم شد.


خانواده او از دولت درخواست کردهاند تا تمام تلاش خود را برای آزادی او انجام دهد.
پس از این دادگاه کمپین آزادی اولیویه واندکاستیل در توییتی نوشتند: هنوز راه (طولانی) برای آزاد شدن اولیویه وجود دارد، اما امشب ممکن است بالاخره نوری در انتهای تونل باشد!
ایران خواستار آزادی اسدالله اسدی شده است.
اسدالله اسدی، دیپلمات تروریست ایرانی در سال ۲۰۲۱ در بلژیک به دلیل یک توطئه بمب گذاری خنثی شده در سال ۲۰۱۸ به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
این اولین محاکمه یک مقام ایرانی به اتهام تروریسم در اروپا پس از انقلاب ۱۹۷۹ ایران بود.
شورای ملی مقاومت ایران (NCRI) در تبعید، که تجمع آن در نزدیکی پاریس هدف توطئه بمب گذاری بود، اصرار دارد که اسدالله اسدی در زندان بماند.
این شورا گفت که از شرط دادگاه قانون اساسی مبنی بر اینکه هرگونه انتقال پیشنهادی باید در معرض چالش قانونی باشد، استفاده خواهد کرد.
شاهین قبادی، یکی از اعضای کمیته روابط خارجی این گروه، در بیانیهای گفت: در حالی که دادگاه قرارداد انتقال بین بلژیک و ایران را باطل نکرد، اما برای شاکیان این فرصت را فراهم کرده که از طریق حقوقی به آنها رسیدگی کنند.
شورای ملی مقاومت و شاکیان از این حق برای جلوگیری از آزادی این تروریست استفاده می کنند.
ایران اتهامات حمله پاریس را یک ترفند از سوی شورای ملی مقاومت ایران خوانده است که به نوبه خود آن را یک گروه تروریستی میداند.
برخی از قانونگذاران بلژیکی ابراز نگرانی کردهاند که این معاهده ممکن است به «دیپلماسی گروگانگیری» منجر شود و سایر بلژیکیها را در معرض خطر بازداشت قرار دهد.
مشخص نیست چه زمانی ممکن است مبادله زندانیان انجام شود.


معاهده تبادل زندانیان با ایران معاهده تبادل زندانیان با ایران